Groen infopakket helpt omgeving natuurvriendelijk in te richten

Foto: Roel Wigman
14 november 2020, 05:49
Verlopen

ALTENA - Donderdag 12 november bood Roel Wigman van Natuurinclusief Altena, wethouder Roland van Vugt het eerste exemplaar van de informatiemap ‘Samen maken we Altena natuurlijker’ aan.

De wethouder nam het in ontvangst mede namens Waterschap Rivierenland, Woonlinie, Woonservice Meander en Woonstichting Land van Altena. Het infopakket staat boordevol tips en ideeën om huis, tuin of balkon groen in te richten. Ook bevat het een bon voor een boom of struik en een vogelhuisje of insectenblok. Een groene, natuurlijke omgeving heeft veel voordelen. Water kan beter weg, wat wateroverlast vermindert. Tijdens hete zomers zorgt het voor verkoeling. Dieren vinden er voedsel, of een schuilplek.

Huishoudens die verhuizen naar of binnen Altena ontvangen het pakket thuis. Daarnaast is het voor iedereen te lezen op www.natuurinclusiefaltena.nl. Wethouder Roland van Vugt: “Wat een mooi initiatief van Natuurinclusief Altena. Ik hoop dat het inwoners inspireert hun tuin of balkon te vergroenen. Zo werken we samen aan een duurzaam, klimaatbestendig Altena.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl