Burgemeester Lichtenberg: ‘Feestdagen zonder bezoek’

Foto: Archief
13 december 2020, 22:00
Verlopen

ALTENA - Met 397 positief geteste mensen op het coronavirus is de toename in Altena afgelopen week het hoogst sinds de uitbraak van het coronavirus. Burgemeester Lichtenberg laat in het radioprogramma A-Magazine weten: "We moeten ons wellicht afvragen of de feestdagen zonder bezoek kan."

Op zondag 13 december zijn 79 nieuwe besmettingen geregistreerd. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger omdat nog steeds niet iedereen met klachten zich laat testen. “De toename in Altena moeten we in perspectief zien. De besmettingen in de thuissituatie spelen een grote rol. Ook zijn enkele verpleeginstellingen in onze gemeente hard geraakt die eigenlijk ook een thuissituatie zijn en een druk op de cijfers geven”, aldus Lichtenberg.

Burgmeester Lichtenberg vervolgt: “In Altena hebben we een hele sociale gemeenschap en sterke familiebanden. Zoek elkaar niet op en bel elkaar, voer een Facetime gesprek of probeer iets anders. Het coronavirus kunnen we alleen terug dringen door sociale contacten te beperken.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl