Burgemeester Lichtenberg: ‘Teveel sociale contacten in Altena’

Foto: Gemeente Altena
20 december 2020, 16:32
Verlopen

ALTENA - Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus neemt in de gemeente Altena nog steeds hard toe tot 463 in de afgelopen week. "Dit komt door teveel sociale contacten", aldus burgemeester Lichtenberg in het radioprogramma A-Magazine op A-FM.

Burgemeester Lichtenberg: “We moeten ons beseffen dat een groot deel van de besmettingen plaatsvinden in de thuissituatie. Dat blijkt ook uit bron-en contactonderzoek van de GGD. Daar komt bij dat men in Altena een sterke sociale samenhang heeft en ook relatief veel grote gezinnen kent. Hierdoor krijgt het virus meer kans om over te springen. De sterke arbeidsethos in onze gemeente draagt wellicht ook bij, als er gewerkt moet worden dan werken we ook, met sociale contacten als gevolg. Ook alle verpleeghuizen zijn zwaar getroffen terwijl dat in de eerste golf niet het geval was.”

Uit diverse onderzoeken staat vast dat er nog teveel sociale contacten plaatsvinden in de gemeente Altena op diverse gebieden. Dat is de reden van de grote toename van het aantal besmettingen met het coronavirus in Altena. “Beperk het aantal ontmoetingen met de feestdagen binnen de gestelde maatregelen en heb het liefst helemaal geen sociale ontmoetingen”, aldus Lichtenberg.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl