Uitstel besluitvorming Brede School Almkerk

Foto: Archief
20 december 2020, 17:10
Verlopen

ALMKERK - De gemeente Altena is nog bezig met het locatie-onderzoek voor de Brede School in Almkerk.

De gemeenteraad zou eigenlijk volgens planning in december een besluit kunnen nemen over een voorkeurslocatie. Door diverse omstandigheden, waaronder het incompleet zijn van benodigde verkeersgegevens en meer overleg met gebruikers voor het zorgvuldig doorgronden van de verschillende varianten, heeft de gemeente meer tijd nodig om een zorgvuldig besluit te nemen. De gemeente verwacht nu de gemeenteraad in februari een voorkeurslocatie te kunnen voorleggen.

Twee varianten zijn op voorhand afgevallen vanuit ruimtelijke overwegingen. Het gaat om twee varianten bij de locatie Het Verlaat. Het vervolgonderzoek richt zich voor de locatie van Het Verlaat op de variant nieuwbouw van een brede school met dorpshuisfunctie en sportzaal en op de locatie van d’Uylenborch op een variant van nieuwbouw van een brede school.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl