Autobranden in Veen, omstanders hebben lak aan coronamaatregelen

Foto: FPMB ERIK HAVERHALS
25 december 2020, 12:30
Verlopen

VEEN - Op kerstavond was het opnieuw onrustig in Veen, deze avond gingen er opnieuw sloopauto’s in vlammen op. Er waren veel omstanders aanwezig die geen rekening hielden met de coronamaatregelen.

De eerste brand werd omstreeks 21.50 uur gemeld. Toen waren er al diverse toeschouwers aanwezig op de beruchte kruising. De brandweer van Wijk en Aalburg heeft de brand geblust, waarna de berger het voertuig heeft weg getakeld. Niet veel later om 22.30 uur volgde de volgende autobrand. Vanaf dat moment was het ook veel drukker op het kruispunt. Naar schatting waren er een paar honderd personen aanwezig, terwijl er tijdens de huidige lockdown slechts groepen van maximaal 2 personen of één huishouden buiten zijn toegestaan. Volgens ooggetuigen werd er onderling amper afstand gehouden. Ook was er luide muziek te horen en werd er zwaar vuurwerk afgestoken.

Later die nacht zijn er ook om 00.40 uur en om 01.40 uur sloopauto’s in brand gestoken op de kruising. De brandweer van Wijk en Aalburg moest uiteindelijk vier maal uitrukken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl