Rustige nacht in Veen na afkondigen noodverordening

Foto: Archief
28 december 2020, 10:23
Verlopen

VEEN - In de nacht van zondag op maandag is het rustig gebleven in Veen. Agenten spraken zondagavond meerdere jongeren aan en stuurden hen weg.

In Veen geldt vanaf zondag 27 december 17.00 uur een noodverordening om de overlast van de afgelopen dagen te bestrijden. Het doel van de noodverordening is volgens burgemeester Egbert Lichtenberg om de rust in het dorp te herstellen. Hiervoor is overleg geweest met de politie en veiligheidsregio. De noodverordening houdt in dat mensen buiten het dorp geweerd worden die daar niets te zoeken hebben. Daarnaast is er een samenscholingsverbod voor groepen van meer dan twee personen. Ook is het verboden om spullen bij je te hebben die als wapen gebruikt kunnen worden. Daarnaast gaat de gemeente het vuurwerkverbod, dat al gold vanwege het coronavirus, nu actief handhaven.

Buitenstaanders komen de komende dagen Veen niet in. Tenzij ze er wonen of werken of met het openbaar vervoer komen. De noodverordening geldt tot 2 januari. Op overtreding van de noodverordening is een strafbaar feit waarop een gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden kan staan of een geldboete van maximaal 4350 euro.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl