Burgemeester wil nog niet openbaar terugkijken op jaarwisseling

Foto: Redactie
9 januari 2021, 12:20
Verlopen

ALTENA - Burgemeester Egbert Lichtenberg van Altena wil nog niet in het openbaar terugkijken op de jaarwisseling en de dagen die daaraan voorafgingen.

Volgens zijn woordvoerster wil hij eerst met de hulpdiensten en de politiek in overleg. Met name in Veen was het rond oudjaar wederom onrustig. Vele autowrakken gingen in vlammen op en er gold een noodverordening, nadat brandweerlieden waren belaagd met vuurwerk. Politie controleerde daarna geregeld bij de dorpsgrenzen. Tijdens de jaarwisseling zelf, die relatief rustig verliep, was er wel veel politie op de been. In zijn nieuwjaarstoespraak liet hij weten dat de oplossing voor het probleem echter in de dorpen zelf ligt.

Hoe de gemeente dat voor zich ziet, is nog niet bekend. Ook over de schade is nog niets bekend. Een aantal politieke partijen heeft al met afschuw gereageerd op de sloopauto’s die in vlammen opgingen. Ook inwoners lijken deze ‘traditie’ steeds vaker en in hogere mate te veroordelen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl