Bouwplannen Op ’t Loev op de agenda bij Raad van State

Foto: Redactie
13 januari 2021, 17:51
Verlopen

WOUDRICHEM - Een van de bezwaarmakers op de oorspronkelijke bouwplannen Op 't Loev in Woudrichem is de stichting ROHM (Respectvolle Ontwikkeling Hoge Maasdijk) samen met onder andere de provincie en de molenaar. De gemeente Altena lijkt niet thuis te geven.

Wat begon als mooi bouwplan voor ongeveer 100 woningen op het voormalige terrein van ‘Villaforte’ aan de Hoge Maasdijk in Woudrichem is een impasse gebleken. De Raad van State heeft inmiddels alle betrokken partijen uitgenodigd om op 22 maart in zitting bijeen te komen. De opgave voor woningbouw is groot in Altena en daarmee dus ook in Woudrichem.

Om alle informatie boven water te krijgen heeft de stichting twee maal een WOB (Wet Openbaarheid Bestuur) ingediend bij de gemeente Altena. Op het eerste verzoek kregen zij onvolledige informatie. Op het tweede verzoek uit juli 2020 is nog steeds niet gereageerd. Met ‘smoesjes’ wordt de stichting stil gehouden. Excuses vanuit de gemeente zijn steeds gerelateerd aan het coronavirus, vakantietijd of het grote aantal verzoeken. Nieuwbouw op het reeds vervallen terrein aan de Hoge Maasdijk lijkt nog lang op zich te laten wachten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl