Roparun verschuift naar eerste weekend van oktober

Foto: Archieffoto Team De Buitenbeentjes
24 januari 2021, 20:06
Verlopen

REGIO - De fysieke editie van Roparun 2021 verschuift van het Pinksterweekend naar het weekend van 2 en 3 oktober. Dat is te lezen op de Facebookpagina van Roparun.

Nadat in november 2020 al bekend werd gemaakt dat de Roparun 2021 binnen de eigen landsgrenzen blijft, is de organisatie nu ook genoodzaakt het evenement naar een later moment dit jaar te verplaatsen. Roparun-directeur Wiljan Vloet: “Uiteraard staat de gezondheid van onze deelnemers en vrijwilligers centraal. We zijn een evenement dat gaat over gezondheid, oog hebben voor elkaar. Daarnaast bestaat de Roparun bij de gratie van het samen doen. Teamleden vormen samen het team en opgeteld zijn de ruim driehonderd teams met hun achtduizend leden de Roparun; daar komen de ruim vijfhonderd vrijwilligers bij en uiteraard het publiek.”

Tijdens het Pinksterweekend wordt er wel bij Roparun stilstaan. Voor de teams die het leuk vinden wordt, in samenwerking met de app eRoutes, de mogelijkheid geboden om toch een actief weekend te hebben. Het betekent dus dat de dertigste editie van de Roparun, de jubileumeditie, eenmalig in een aangepaste vorm plaatsvindt. Deelnemers van Roparun Team Almkerk spreken op Facebook uit dat ze hopen dat het evenement doorgang kan vinden in oktober.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl