Cliënten van Sovak bakken cake voor stichting Hospice Altena

Foto: Hospice Altena
28 januari 2021, 16:37
Verlopen

WERKENDAM - Vanuit de keuken van het vlechtwerk in Werkendam komt een heerlijke cakegeur. Er wordt daar dan ook druk cake gebakken om geld in te zamelen voor Hospice Altena. Binnen één dag waren er al meer dan 50 cakes verkocht.

Een heleboel eieren, flinke stapel boter en bergen meel. Het bakkersteam van Sovak, bestaande uit meerdere cliënten, heeft er zin in. Ze zijn druk met meten, wegen, kneden en als dat klaar is wordt het mengsel licht ingevroren. Een cake kost 5 euro en wordt afgeleverd op locatie met een handtekening van de cliënt die de cake gemaakt heeft. “Er zijn er al boven verwachting veel besteld”, zegt Ruben Kruithof. “De reacties zijn zo leuk en hartverwarmend.” De bestelling moet wel binnen Altena zijn, maar afhalen in het vlechtwerk op afspraak kan ook. De opbrengsten gaan naar Hospice Altena. Dat de cliënten van Sovak meehelpen is niet voor niets. “We hebben samen met Sovak ook gesprekken over een brede samenwerking met cliënten in de toekomst”, legt Kruithof uit.

Hospice Altena is een stichting die is opgericht in 2019. Zij willen in 2021 een hospice openen, daarvoor zijn ze nog op zoek naar een geschikte locatie in Altena. De gesprekken daarover zijn nog gaande. Vrijwilligers die willen helpen met diverse taken, zoals koken of onderhoud van de tuin, zijn van harte welkom.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl