AltenaLokaal: ‘Vaccineren? Altena kan voor zichzelf zorgen’

Foto: Archief Philip den Haan
2 februari 2021, 17:09
Verlopen

ALTENA - Volgens AltenaLokaal moeten we zelf komen met oplossingen voor het vaccinatieprobleem. Op de Facebookpagina van de lokale partij wordt geschreven dat er vooral onduidelijkheid heerst in Altena over wie wanneer aan de beurt is en ook waar dat gaat gebeuren.

“Waarom hier geen locatie? Wat zijn de regels en criteria daarvoor? Wie bepaalt dat? Kan het echt niet anders? Een belronde leverde al snel resultaat op”, aldus het bericht. Volgens de partij zijn de criteria voor locaties om te vaccineren vooral bekeken vanuit de invalshoek grote steden. Bijvoorbeeld of er voldoende parkeerplaatsen zijn en of het goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Volgens AltenaLokaal zijn plattelandsgemeenten zoals Altena hier niet of nauwelijks in meegenomen.

Ongeacht wat de uitkomst over de locaties wordt denkt AltenaLokaal vooruit en doet een beroep op (sport)verenigingen om inwoners, die hulp nodig hebben met het vervoer, te helpen het vaccin te krijgen. Volgens het bericht zijn inmiddels met een aantal verenigingen gesprekken gevoerd en wordt er zeer positief op gereageerd. Verenigingen die positief met deze gedachte omgaan, kunnen contact opnemen met AltenaLokaal.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl