Klaitrappers maken zich op voor online carnaval

Foto: Sander van Strien
6 februari 2021, 18:59
Verlopen

DUSSEN - De reguliere carnavalsactiviteiten, zoals die elk jaar georganiseerd worden, zitten er dit jaar niet in door de coronamaatregelen. Carnavalsstichting de Klaitrappers uit Dussen gaat daar dit jaar creatief mee om en biedt een online carnavalsprogramma.

Het zal voor vele carnavalsvierders een domper zijn, de carnaval van 2021 die niet doorgaat. Carnavalsverenigingen trekken alles uit de kast om de beleving van het carnaval toch over te brengen in de woonkamer. Zo bieden de Klaitrappers uit Dussen een beknopt maar divers programma. Ze organiseren een bingoshow voor kinderen via YouTube. Ook dagen ze de inwoners van Dussen uit om het huis te versieren om te laten zien dat het carnavalsgevoel niet te stoppen is door het coronavirus. Er is zelfs een prijs te winnen voor het mooist versierde huis van Klaiendam. Daarnaast gaan de Klaitrappers bloemetjes brengen bij de ouderen en zieken, is er een carnavalsspeurtocht en een ‘knotsgekke bingo show’. Bij die bingoshow gaan twee sauwelaars diverse opdrachten uitvoeren afgewisseld met een bingo. Dit alles om de inwoners thuis te vermaken.

Aangezien de zondag van carnaval op 14 februari valt, combineren de Klaitrappers die dag met Valentijnsdag. Via de Klaitrappers kun je iemand verrassen met een ‘carna-valentijns ontbijt’, geserveerd door Prins Carnaval.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl