Nu ook beeldbellen met de energiecoaches gemeente Altena

Foto: Altena Woont Slim
12 februari 2021, 18:42
Verlopen

ALTENA - Als energiecoach bezocht Dick Nederveen uit Genderen al tientallen huizen in Altena.

“Maar weinig huizen hier in de gemeente zijn exact hetzelfde en aan bijna ieder huis valt wel wat te verbeteren. Door de kou, de wind en de sneeuw van de afgelopen week merk je vanzelf waar je nog wat te doen hebt. Nu stop je een tochtend raam even snel dicht met een noodoplossing, maar met een simpele tochtstrip voorkom je kou, trek en onnodig warmteverlies. Daar heb je niet alleen nu, maar het hele jaar plezier van. Slim energie besparen in combinatie met comfortabel wonen. Dat is waar wij mee helpen.”

De gemeente Altena stelt de energiecoaches beschikbaar via AltenaWoontSlim. Dick Nederveen: “De tweede helft van vorig jaar heb wij met 4 energiecoaches zo’n 70 aanvragen gehad. Normaal hebben we dat gesprek bij mensen thuis aan de keukentafel en bekijken we de woning. Door corona is aan huis afspreken lastiger, dus maken we nu afspraken via beeldbellen. Dan overleggen we wat de mogelijkheden zijn, leggen we het HOOM dossier uit en kijken we via het scherm eventueel mee naar de verbeterpunten. Vaak is de oplossing makkelijk zelf te realiseren. Denk aan de tochtstrips om kieren te dichten of een waterbesparende kraan. We helpen mensen ook bij het instellen van hun CV op 60 graden. De meeste CV’s staan nog op de fabrieksinstellingen, maar 60 graden vanuit de ketel is echt genoeg voor een comfortabel huis en een lekkere douche.”

Weten wat je in jouw huis kunt aanpakken? Gemeente Altena stelt een (nu nog) gratis energiecoach beschikbaar. Plan een belafspraak op www.altenawoontslim.nl op een moment dat het jou uitkomt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl