Weidevogelgroep zoekt nieuwe vrijwilligers

Foto: Altenatuur
14 februari 2021, 13:40
Verlopen

ALTENA - De weidevogelgroep van Altenatuur is ook dit jaar weer op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers die zich aan willen sluiten bij de bestaande loopgroepen tussen half maart en eind juni.

Het weidevogelseizoen van 2021 staat voor de deur. Over niet al te lange tijd zullen de eerste kieviten met hun spectaculaire duikvluchten door het luchtruim buitelen. Weidevogelbescherming is bij uitstek een bezigheid die tijdens de coronapandemie heel geschikt is omdat het een leuke, afwisselende buitenactiviteit is. Op de akkers en weilanden wordt rekening gehouden met de richtlijnen van de RIVM, dat wil zeggen dat er met niet meer dan in groepjes van twee personen gezocht wordt en ook de anderhalve meterregeling is van toepassing.

Voor nieuwe vrijwilligers wordt in samenwerking met het Brabants Landschap een digitale cursus georganiseerd, waar weidevogels, hun leefwijze, het landbouwbedrijf en de werkzaamheden van de boer aan bod komen. Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden door een mail te sturen naar Altenatuur@gmail.com onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en emailadres.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl