Appartementencomplex Poort van Woudrichem stap dichterbij

Foto: Gemeente Altena
17 februari 2021, 17:27
Verlopen

ALMKERK/WOUDRICHEM - Er ligt een concreet plan om aan de Middelvaart in Woudrichem 28 appartementen te bouwen. Wethouder Hans Tanis en projectontwikkelaar Van Daalen hebben een overeenkomst getekend en het bestemmingsplan ligt ter inzage.

Op de plaats van het vroegere kantoor van het waterschap komen 28 duurzame appartementen, waarvan 7 huurappartementen. De Poort van Woudrichem is één van de prioriteitsprojecten van woningbouw in de gemeente Altena. Wethouder Hans Tanis hoopt dat de bouw snel kan starten zodat er weer nieuwe woningen in Woudrichem bijkomen.

Tanis: “Het blijven bouwen van woningen is belangrijk. Daar zetten we ons voortdurend voor in. Dit project is door de ligging natuurlijk bijzonder, zo prominent bij de toegangsweg vanuit de Almkerkseweg en Veldweg. De plannen die er nu liggen zijn fraai en zorgen voor een mooie blikvanger bij binnenkomst in Woudrichem.” De appartementen komen in plaats van het oude kantoor van het waterschap. Na 15 jaar leegstand en tijdelijke verhuur is er met dit initiatief weer zicht op een passende herbestemming van het perceel. Planning Na de omgevingsdialoog en het voorontwerpbestemmingsplan ligt het ontwerpbestemmingsplan nu ter inzage.

Tanis: “We zijn blij dat er bij de verschillende momenten inwoners uit de omgeving, maar bijvoorbeeld ook Altenatuur hebben meegedacht en reacties hebben gegeven. Bij de verdere inrichting van de buitenruimte van het appartementencomplex vinden wij participatie ook belangrijk. Samen werken we aan een fijne leefomgeving.” De planning is dat de gemeenteraad in juni het bestemmingsplan vaststelt. Daarna kan de omgevingsvergunning worden aangevraagd en kan de aannemer de koopappartementen in de verkoop zetten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl