Winkeliers dringen aan op actie vanuit gemeente

Foto: Sander van Strien
18 februari 2021, 20:03
Verlopen

WERKENDAM - Winkeliers in Werkendam willen weer open. Zij zouden graag zien dat wethouder Matthijs van Oosten samen met collega’s in de regio een brandbrief stuurt naar het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Maatregelen blijven nodig, dat begrijpen ze ook in Werkendam, maar de winkeliers vinden dat er gerichter geschoten moet worden. Zij stellen dat hun winkelgebied niet is te vergelijken met grote binnensteden of winkels als Ikea. En volgens de Werkendamse winkeliers kan ook de horeca in hun gemeente weer open en zouden inwoners weer de ruimte moeten krijgen om meer bezoekers te ontvangen.

Van Oosten zegt de noodoproep te begrijpen. Hij zegt dat de gemeente momenteel de laatste gegevens van bedrijven verzamelt om zo gericht mogelijk het rijk te kunnen informeren over de problemen die ondernemers hier in de regio ondervinden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl