Woudrichem dingt mee naar ‘Allermooiste vestingstadje van Nederland’

Foto: Archief
6 maart 2021, 06:54
Verlopen

WOUDRICHEM - Woudrichem is een van de vestingsteden die meedingen naar de titel ‘Allermooiste vestingstadje van Nederland’. Het gaat om een verkiezing van de ANWB en stemmen kan nog tot en met 15 april.

De stemming bepaalt welke steden eindigen in de top 5 van mooiste vestingstadjes. Een deskundige jury bestaande uit Jaap-Evert Abrahamse, Maarten van Rossem en Marieke Haafkens kiest hieruit de stad die zich allermooiste vestingstad van Nederland mag noemen. De top 5 staat in oktober in het ledenblad Kampioen met tips voor wandelroutes. Ook wordt de top 50 wordt opgenomen in een nieuw boek van de ANWB.

Vestingsteden die een beschermd stadgezicht hebben, met duidelijk aanwezige wallen, muren en poorten, met niet meer dan 40.000 inwoners en een duidelijke stedelijke structuur doen mee aan de verkiezing. Ook Heusden en Gorinchem staan op de longlist.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl