Wie muziek maakt, heeft waarschijnlijk ook muziek van Bach gespeeld

Foto: Wijnand van der Hoeven
8 maart 2021, 15:57
Verlopen

ALTENA - Op 21 maart is de verjaardag van J.S. Bach. Stichting Oude kerk Aalburg organiseert dan jaarlijks een open podium concert. Door Corona kan dat dit jaar opnieuw niet doorgaan, juist nu de muzikanten snakken naar optreden. Hun inkomsten zijn vaak helemaal stil gevallen zonder concerten of festivals.

Op 12 en 13 maart worden in de oude kerk opnames gemaakt waar 17 muziekliefhebbers een stuk van J.S. Bach spelen. Er wordt gezongen en gespeeld op o.a. orgel, gitaar, dwarsfluit, blokfluit, hobo, fagot, accordeon en spinet. Dit levert verassende muzikale combinaties op. De jongste muzikant is nog een tiener de oudste 60 plus. Er wordt gespeeld en gezongen door amateur en professionele muzikanten. Bijna alle muzikanten en de technici komt uit Altena of hebben daar hun roots.

Altena TV zendt in de week van 15 tot 19 maart korte delen van de opnames uit. Met als sluitstuk een volledig concert op zaterdag 20 maart. Zo is het concert voor iedereen in Altena te volgen. De organisatie hoopt volgend jaar weer een echt concert te kunnen geven, met weer nieuwe muzikanten die muziek van J.S. Bach willen laten horen aan heel Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl