Werkendamse Raïsa Schoon bij wereldtop

Foto: Rene van der Giessen
10 maart 2021, 10:52
Verlopen

WERKENDAM - In Doha, de hoofdstad van Qatar, wordt op dit moment de Katara cup gespeeld, een four star World tour toernooi beachvolleybal. Dit toernooi vormt een belangrijke schakel in de race naar deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo. Het toernooi wordt gespeeld onder een zeer streng Corona protocol.

Namens Nederland neemt onder andere de Nederlands kampioen bij de senioren deel, het team van de Werkendamse Raïsa Schoon met partner Katja Stam. In de eerste kwalificatieronde kwamen zij uit tegen haar voormalige partner Emi van Driel, die nu samen speelt met zus Mexime. Het werd een afgetekende overwinning voor het team Schoon-Stam (21-18; 21-14), waarmee zij hun landgenoten uit het toernooi stootten.

In de volgende wedstrijd stond kwalificatie voor het hoofdtoernooi op het programma. De tegenstanders waren de Amerikaanse wereldtoppers Kelly Claes en Sarah Sponcil. Het werd een spannende strijd, bloedstollend af en toe. De eerste set was voor de Nederlandse meiden, die in de tweede set zelfs een matchpoint wisten te behalen. Toch trok de USA aan het langste eind, waarmee zij een derde set afdwongen. Na een nipte voorsprong van de Nederlandsen, was het uiteindelijk toch Amerika dat de doortocht naar het hoofdtoernooi afdwong.

Een leerzame wedstrijd, waarin Raïsa Schoon en Katja Stam, in februari nog winnaars van de Europese Nations Clash in Dusseldorf, aantoonden dat zij het gat met de absolute wereldtop stap voor stap aan het dichten zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl