Podcast Hugo de Groot met Wim Dijkema

Foto: Bibliotheek Altena
28 maart 2021, 13:27
Verlopen

ALTENA - In 2021 is het 400 jaar geleden dat Hugo de Groot in zijn befaamde boekenkist ontsnapte uit Slot Loevestein. Geniet daarom vanaf 19 april van de podcast 'Hugo de Groot: 400 jaar na de boekenkist' met gast Wim Dijkema.

Hannie Visser – Kieboom blikt wekelijks samen met verschillende gasten uit het land van Heusden en Altena terug op het werk van Hugo de Groot en beantwoordt samen met hen de vraag ‘Wat merken we vandaag nog van zijn ideeën?’. In deze podcast hoort u theoloog en filosoof Wim Dijkema. Hugo de Groot werd op 5 juni 1619 gevangengezet op Slot Loevestein. Reden hiervoor was zijn standpunt ten opzichte van het geloof. Prins Maurits van Oranje zag in de ruimdenkende ideeën van Hugo de Groot een bedreiging voor de eenheid van het land en besloot hem daarop gevangen te zetten. Was het gerechtvaardigd om Hugo puur om zijn geloofsovertuiging en ideeën gevangen te zetten en mag u vandaag de dag wel alles geloven en denken wat u wil?

Deze podcast is beschikbaar vanaf 19 april. De link is te vinden via de website www.bibliotheekaltena.nl, of u opent de podcast direct via Spotify onder ‘Hugo de Groot: 400 jaar na de boekenkist’.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl