Marianne Vos wint Amstel Gold Race

Foto: Team Jumbo-Visma
18 april 2021, 16:02
Verlopen

BABYLONIËNBROEK - Zondag 18 april heeft Marianne Vos uit Babyloniënbroek de enige Nederlandse klassieker, Amstel Gold Race, gewonnen.

De Amstel Gold Race werd dit jaar gereden op een lokaal parcours en was 116 km lang. Op de laatste beklimming van de Cauberg in Valkenburg hadden de rensters Niewiadoma en Longo Borghini zich losgemaakt uit de kopgroep. In de finale keken de twee renster veel te veel naar elkaar, waardoor de achtervolgende groep toch nog kon aansluiten. In de sprint kon Marianne Vos afrekenen met Demi Vollering en Annemiek van Vleuten. De voorsprong was nipt en leek nog even aan de neus van Vos voorbij te gaan, omdat ze vroeg juichte.

Het was voor de eerste in haar carrière dat Vos deze klassieker op haar naam wist te schrijven. Recent wist ze ook al semi-klassieker Gent-Wevelgem te winnen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl