Podcast Hugo de Groot met Alma Hoekstra

Foto: Bibliotheek Altena
25 april 2021, 13:08
Verlopen

ALTENA - In 2021 is het 400 jaar geleden dat Hugo de Groot in zijn befaamde boekenkist ontsnapte uit Slot Loevestein. Geniet daarom vanaf 3 mei van de podcast 'Hugo de Groot: 400 jaar na de boekenkist' met gast Alma Hoekstra.

Hannie Visser – Kieboom blikt in een serie radio uitzendingen op Radio A-FM wekelijks samen met verschillende gasten uit het land van Heusden en Altena terug op het werk van Hugo de Groot en beantwoordt samen met hen de vraag ‘Wat merken we vandaag nog van zijn ideeën?’. Na de radio uitzending wordt het interview uitgebracht als podcast. Alma Hoekstra is hoofdredacteur van Erfgoedstem en deed onderzoek naar het verdrag van Faro en sprak met veel betrokkenen over de toekomst van ons erfgoed. Zou Hugo de Groot hebben geweten dat we 400 jaar later nog steeds zouden terugkijken op zijn werk? Achteraf blijft dat altijd giswerk. Maar kunnen we nu misschien al iets zeggen over het erfgoed van over 400 jaar? Op welke zaken om ons heen kijken we in te toekomst met dezelfde interesse terug als op het werk van Hugo de Groot en hoe zorgen we er voor dat ook deze dingen goed bewaard blijven.

De radio uitzending met Alma Hoekstra is als podcast beschikbaar vanaf 3 mei. De link is te vinden via de website www.bibliotheekaltena.nl, of u opent de podcast direct via Spotify onder ‘Hugo de Groot: 400 jaar na de boekenkist’.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl