Podcast Hugo de Groot met Egbert Lichtenberg

Foto: Bibliotheek Altena
25 april 2021, 13:09
Verlopen

ALTENA - In 2021 is het 400 jaar geleden dat Hugo de Groot in zijn befaamde boekenkist ontsnapte uit Slot Loevestein. Geniet daarom vanaf 10 mei van de podcast 'Hugo de Groot: 400 jaar na de boekenkist' met gast Egbert Lichtenberg.

Hannie Visser – Kieboom blikt in een serie radio uitzendingen op Radio A-FM wekelijks samen met verschillende gasten uit het land van Heusden en Altena terug op het werk van Hugo de Groot en beantwoordt samen met hen de vraag ‘Wat merken we vandaag nog van zijn ideeën?’. Na de radio uitzending wordt het interview uitgebracht als podcast. In deze speciale aflevering op rond 5 mei staat Hannie stil bij het thema vrijheid. Hugo de Groot vond dat u moest kunnen zeggen, vinden en denken wat u zelf wilt. Dat geldt voor iedereen. Maar waar houdt uw vrijheid op en begint die van een ander? Die vraagt wordt gesteld aan de burgemeester van de gemeente Altena, Egbert Lichtenberg. Met hem wordt onderzocht hoe 400 jaar na Hugo de Groot dit thema nog altijd actueel is.

De radio uitzending met Egbert Lichtenberg is als podcast beschikbaar vanaf 10 mei. De link is te vinden via de website www.bibliotheekaltena.nl, of u opent de podcast direct via Spotify onder ‘Hugo de Groot: 400 jaar na de boekenkist’.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl