Zorgprofessionals gezocht die meters willen maken

Foto: Gemeente Altena
25 april 2021, 13:39
Verlopen

ALTENA - In de week van 17 mei start de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Voor de wekelijkse begeleiding zoekt men nog zorgprofessionals.

In de week van 17 mei start in de gemeente Altena de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Dit is een laagdrempelige wandelinterventie. Wekelijks lopen deelnemers onder begeleiding van een professional een wandelroute. Naast het wekelijkse wandelmoment, kunnen deelnemers op deze manier makkelijk in gesprek met een professional.

Om een wekelijkse begeleiding mogelijk te maken, zoekt men nog naar professionals. Deze professionals sluiten ongeveer eenmaal per maand aan bij een wandelmoment. Er zijn verschillende startpunten. Het is dus mogelijk om op verschillende routes mee te wandelen met de deelnemers. Er wordt gezocht naar huisartsen, fysiotherapeuten, wandeltrainers, sportinstructeurs, praktijkondersteuners, diëtisten, leefstijlcoaches en/of andere zorg- of beweegkundigen die de deelnemers net een stapje verder willen helpen. Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Mail dan naar marielle@bvdgf.org of naar g.vandijk@gemeentealtena.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl