Lezers maak je SAMEN!

Foto: Archief
29 april 2021, 07:52
Verlopen

REGIO - Bijna tweehonderd directeuren, bestuurders en managers van Brabantse bibliotheken, kinderopvang, basisscholen, middelbare scholen, middelbaar- en hoger beroepsonderwijs, wethouders en ambtenaren van de provincie toonden hun betrokkenheid op donderdag 22 april bij de aftrap van Leesoffensief Brabant.

Vanuit gemeente Altena waren ook de Bibliotheek CultuurPuntAltena, bestuurders van de gemeente en vertegenwoordigers van verschillende scholen en de kinderopvang aanwezig. Tijdens de online aftrap werden kennis en ervaringen gedeeld met het oog op één gezamenlijke ambitie: alle Brabantse jongeren geletterd de wereld in. Inmiddels leest bijna een kwart van de vijftienjarigen zo slecht dat ze het risico lopen laaggeletterd de school te verlaten. Dit heeft grote gevolgen voor de positie van Nederland als kenniseconomie. Daarnaast bedragen de maatschappelijke kosten van laaggeletterdheid ruim € 1,1 miljard per jaar. Voor Brabant betekent dit verhoudingsgewijs zo’n € 176 miljoen. Investeren in geletterdheid kost geld, maar door er niet in te investeren kost het de samenleving uiteindelijk nog veel meer.

Tijdens de aftrap werden tal van initiatieven genoemd die de toehoorders inspireerden. De komende periode organiseert Leesoffensief Brabant regionale vervolgbijeenkomsten. De eerste vervolgbijeenkomst richt zich op de doelgroep voortgezet onderwijs (vmbo) en vindt plaats op 16 juni 2021. Dan staat lezen in het voortgezet onderwijs centraal.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl