Drie lichamen gevonden bij brand in Werkendam

Foto: Redactie
2 mei 2021, 22:02
Verlopen

WERKENDAM - Na onderzoek bij de brand bij een bedrijf bij de Beatrixhaven in Werkendam zijn drie lichamen gevonden. De lichamen zijn gevonden in een van de appartementen waar zondagochtend 2 mei brand uitbrak.

De politie vond omstreeks 21.35 uur twee lichamen in het uitgebrande appartement op het moment dat het veilig was om het pand te betreden. Ongeveer een uur later bevestigde de politie de vondst van een derde lichaam met behulp van een speurhond. Eerder op de dag werd bekend dat een gezin met kinderen veilig het gebouw heeft kunnen verlaten. De veiligheidsregio meldde eerst dat er geen personen meer aanwezig waren in het pand. Later werd dit gecorrigeerd en maakte men melding dat er drie personen, vermoedelijk arbeidsmigranten, werden vermist.

Voordat de hulpdiensten konden onderzoeken of de vermiste personen in het appartement aanwezig waren, moest het pand veilig gesteld worden. Er was sprake van een moeilijk te blussen brand door dubbele plafonds en veel warmte. Toen het appartement was afgekoeld en de gevel door een kraan kon worden gedemonteerd, kon de politie pas starten met het onderzoek. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Zondagochtend, even voor 8.00 uur, werd de brand gemeld door een omwonende. Er werd direct groots uitgerukt. De brandweer zette 200 tot 250 brandweerlieden en 33 voertuigen in. Er kwamen diverse brandweervoertuigen ter plaatse zoals een blusboot, hoogwerkers en een drone-team.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl