Gaan Be Ready en Dussense Boys op zaterdag voetballen?

Foto: Archief
13 mei 2021, 17:53
Verlopen

REGIO - De kans bestaat dat de zondagse voetbalcompetitie gaat verdwijnen.

De KNVB heeft de keuze voor zondagclubs om naar het zaterdagvoetbal over te stappen aantrekkelijk gemaakt. Vanaf 2022 mag horizontaal, dus op hetzelfde niveau, worden overgestapt. Zowel Be Ready in Hank als Dussense Boys verwachten dat het zondagvoetbal op termijn geen toekomst meer heeft. Dat komt mede omdat jongeren op zaterdagavond graag gaan stappen en dan de zondag willen vrijhouden.

Sportief gezien levert overstappen naar de zaterdag wellicht ook mooie gemeentederby’s op. Beide clubs denken dus serieus over een overstap na, al zal de daadwerkelijke overstap van de zondag naar de zaterdag nog wel een jaar of tien kunnen duren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl