Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Foto: Werner Toonen
14 mei 2021, 08:12
Verlopen

REGIO - De afgelopen weken werd er veel regen voorspeld. Voor veel Nederlanders was dit een domper in de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi.

Met temperaturen tussen de 15 en 20 graden, zijn dit voor de taxusplant de perfecte omstandigheden om een groeispurt in te zetten. Voor de stichting dus reden genoeg om het startsein te geven voor de taxusinzameling van 2021. Inmiddels is dan ook bekend dat de inzameling start op dinsdag 25 mei. Uw snoeisel aanmelden via taxustaxi.nl/afspraak is mogelijk vanaf maandag 24 mei, waarna de stichting vanaf 25 mei het verse groen bij u aan huis komt ophalen.

Ook in 2021 is elke taxusdonatie van harte welkom. De kleine taxustwijgjes bevatten de belangrijke stof 10-dab. Van deze stof wordt het medicijn Taxol gemaakt, dat een kankerremmende werking heeft. Door uw taxushaag te snoeien tijdens de inzamelperiode van Taxus Taxi kunt u op een gemakkelijke manier bijdragen aan de strijd tegen kanker. De stichting kan het snoeisel gratis bij u thuis komen ophalen bij een minimum hoeveelheid van 15 kilo. Kleinere hoeveelheden zijn in te leveren bij inzamelpunten welke vanaf 25 mei te vinden zijn via taxustaxi.nl/uitgiftepunten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl