Plezier tijdens tweede wedstrijd Biesboschzwemmers

Foto: Pixabay
8 juni 2021, 06:14
Verlopen

WERKENDAM - Twee weken na de eerste wedstrijd sinds tijden zijn 35 zwemmers in Werkendam afgelopen weekend weer de strijd aangegaan met elkaar en de klok. Het resulteerde in vier clubrecords en daarnaast werden er ook nog 33 persoonlijke records verbeterd. Tess Vonk was net als twee weken terug de uitblinkster.

Tess zwom afgelopen de 50 schoolslag, 200 wisselslag en 100 vrije slag en op alle nummers wist ze haar persoonlijke records te verbeteren. Op de schoolslag haalde Tess bijna zeven tienden van haar oude tijd af en op de vrije slag ging het om iets meer dan een seconde. Op de wisselslag haalde Tess het meeste van haar tijd af, namelijk bijna tien seconden. Op alle nummers wist ze de clubrecords aan te scherpen en op de wisselslag zelfs in een oudere categorie. Halverwege de 100m ‘vrij’ wist Tess haar persoonlijk record ook nog eens aan te scherpen en hiermee verbeterde ze vier tijden.

Drie persoonlijke records waren er voor Jansje de Ridder en Rik Vink. Jansje was sneller dan ooit op de 50, 100 en 200m rugslag en zij deed dit in één race. De 50 en 100 meter waren tussentijden van de 200 meter. Rik ging sneller dan ooit op de 50 schoolslag en 100m vrije slag en net als Tess was hij halverwege de ‘vrij’ ook nog sneller dan ooit.

Twee verbeteringen waren er voor Lars de Kooter (50 schoolslag en 200 wisselslag), Femke van den Oven (25 rug- en vrije slag), Marley Spijker (25 rug- en vrije slag), Anieke aan de Wiel (50 en 100 vrije slag) en Nathan van Wijk (25m rug- en vrije slag).

De laatsten die een persoonlijk record zwommen waren Tijn den Braber (50 schoolslag), Mirthe Bults (50 schoolslag), Rianne Cornet (25 vrije slag), Romy van Goor (25 vrije slag), Amy den Haan (50 vrije slag), Amy de Kooter (50 vlinderslag), Rens Lisman (50 schoolslag), Shanya Muilenburg (25 vrije slag), Florian van Rosmalen (25 vrije slag), Hannah Vink (100 vrije slag) en Ingmar Visser (100 schoolslag).

De wedstrijd was begonnen met een 4×50 vrije slag estafette dames en zij wisten het clubrecord bij de masters met ongeveer vijf seconden te verbeteren. Mandy Swart, Annette Wijnja, Redine van Breugel en Sanne van de Pol waren hier verantwoordelijk voor.

Voor de zwemmers vanaf 27 jaar was dit de eerste wedstrijd en dat was in sommige gevallen te merken. Ondanks dat er sinds drie maanden weer getraind wordt, is te merken dat het lang geleden is geweest dat er een wedstrijd is gezwommen. Over twee weken is de derde wedstrijd en dan kan deze groep opnieuw meedoen aan diverse nummers.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl