Sjoerd Bax uit Uppel tweede bij NK wielrennen op de weg

Foto: Facebookpagina Sjoerd Bax
22 juni 2021, 18:14
Verlopen

UPPEL - Sjoerd Bax uit Uppel is zondag in Wijster tweede geworden bij het NK wielrennen op de weg.

Bax maakte in het begin van de koers al deel uit van een kopgroep van zeventien man. Bij de beklimming van VAM-berg in de voorlaatste ronde lag hij zelfs op kop. Uiteindelijk werd hij bijgehaald door de Jumb-Visma-ploeg waaruit Timo Roosen wegsprintte en de titel won.

Bax wist knap Oscar Riesbeek in de sprint voor te blijven en zo de zilveren medaille te pakken. De 25-jarige wielrenner uit Uppel hoopt dat hij zich met dit resultaat in de kijker gereden heeft van een profteam.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl