Raïsa Schoon en Katja Stam naar Olympische Spelen

Foto: Archief
27 juni 2021, 17:02
Verlopen

WERKENDAM - Het is gelukt! De Werkendamse beachvolleybalster Raïsa Schoon mag samen met haar beachvolleybalpartner Katja Stam Nederland vertegenwoordigen als tweede vrouwenteam op de Olympische Spelen van Tokio.

Het duo versloeg zondag 27 juni in Scheveningen het andere Nederlandse duo Marleen Ramond-Van Iersel/Pleun Ypma in twee sets met 21-11 en 21-13. Tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi pakte Nederland zaterdag een extra ticket voor de Olympische Spelen door Rusland in de finale te verslaan. Schoon en Stam wonnen het beslissende duel tegen de Russen.

Daarom moesten Schoon en Stam met het koppel Van Iersel/Ypma in een rechtstreeks duel uitmaken wie over enkele weken in Tokio actief mag zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl