Mantelzorgers op de markt

Foto: Archief
29 juni 2021, 17:30
Verlopen

ALTENA - Ongeveer een derde van alle Nederlanders heeft er mee te maken. Ook in Altena zijn er ruim 7700 mensen die met enige vorm van mantelzorg dagelijks in aanraking komt.

Het wordt vaak vanzelfsprekend gevonden om te zorgen voor een ander. De meeste mensen zullen zichzelf daarom geen mantelzorger noemen. Een goed gesprek, praktische ondersteuning en advies maken deel uit van wat Trema kan betekenen voor de mantelzorgers in onze omgeving. Men wil daarom het onderwerp mantelzorg bespreekbaar maken, zodat mantelzorgers weten dat ze niet alleen zijn en daarmee de drempel om hulp te vragen te verlagen.

Komende maanden staan vrijwilligers op de markten in de kernen Werkendam, Sleeuwijk, Woudrichem, Wijk en Aalburg en Genderen. Samen met Stichting Welzijn Pro Seniore wordt het gesprek aangegaan met de inwoners van Altena over mantelzorg. Men staat op de markt met een stand en goodiebag. In die tas zit informatie over mantelzorg, maar zitten ook bijdragen van diverse ondernemers uit Altena, zoals een gratis frietje bij het Wapen van Emmickhoven of een appeltaartje van de HartenBrigade. Ook is er een verloting waarbij mantelzorgers kans maken op mooie prijzen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl