Automaatje start volgend jaar al in Altena

Foto: ANWB.nl
4 juli 2021, 17:02
Verlopen

ALTENA - Het project Automaatje gaat volgend jaar al van start in de gemeente Altena.

Bij dit project van de ANWB brengen vrijwilligers minder mobiele inwoners van de gemeente naar hun gewenste plek van bestemming. Eerder zou dit project eind 2023 starten in Altena. De vrijwilligers krijgen voor het vervoeren een kleine onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer. De ANWB regelt de software om een rit te reserveren, de begeleiding van de chauffeurs en benodigde materialen.

De gemeente Altena stond open voor dit project, maar verwachtte dat de coronacrisis en het aanbod aan vrijwilligers er voor zou zorgen dat het project pas in 2023 kon starten. De ANWB en de gemeente hebben nu echter geconcludeerd dat Automaatje toch al in 2022 kan starten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl