Marianne Vos wint in derde etappe Giro Donne

Foto: Archief
4 juli 2021, 17:00
Verlopen

BABYLONIËNBROEK - Marianne Vos uit Babyloniënbroek heeft zondag 4 juli de derde etappe in de Giro Donne gewonnen.

Vos was na een rit van 135 kilometer de snelste van een kopgroep van vier. Lucinda Brand eindigde als tweede. Voor Vos is het de 29ste dagzege in de Giro d’Italia. In 2011, 2012 en 2014 wist ze ook het eindklassement op haar naam te zetten. Marianne Vos droeg de zege op aan Jolien Verschueren, de Belgische veldrijdster die afgelopen week overleed aan kanker. Maandag 5 juli volgt een individuele bergtijdrit over ruim 11 kilometer. Anna van der Breggen behoudt de roze leiderstrui.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl