Expositie Tweede Wereldoorlog in Woudrichemse Visserijmuseum

Foto: Archief
6 juli 2021, 21:15
Verlopen

WOUDRICHEM - ‘Woudrichem voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog’. Dat is het thema van de tentoonstelling die tot en met 31 oktober te zien is in het Visserijmuseum in Woudrichem.

Vorig jaar stond er in het museum oorspronkelijk 75 jaar bevrijding op de planning. Een speciale werkgroep onderzocht hoe het leven in Woudrichem en omliggende dorpen eruit zag tijdens de Tweede Wereldoorlog. Iedereen heeft een eigen beeld van de oorlog. Maar hoe was de Tweede Wereldoorlog in een stad of dorp waar het dagelijks leven relatief door leek te gaan?

De expositie neemt de bezoekers aan de hand van bronnen uit de Tweede Wereldoorlog mee terug in de tijd en persoonlijke verhalen geven een nieuw perspectief op het leven in deze periode. Woudrichem mag dan niet zwaar te lijden hebben gehad, het betekent niet dat er niets ernstigs gebeurd is. De Duitsers bliezen molen Nooit Gedagt op en veerboot Janihudi 4 werd gebombardeerd, met dodelijke slachtoffers tot gevolg. Een replica van de boot is te zien, evenals een film met een reconstructie van deze gebeurtenis waaraan drie overlevenden hebben meegewerkt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl