Bijzondere week voor Marianne Vos

Foto: Archief
10 juli 2021, 17:13
Verlopen

BABYLONIËNBROEK - Het zal een bijzondere week zijn geweest voor wielrenster Marianne Vos uit Babyloniënbroek.

Afgelopen donderdag 8 juli boekte zij haar 30e etappezege in de grootste wielerronde voor vrouwen ter wereld: de Giro Donne. Op de heuvelachtige aankomst sprintte zij iedereen uit het wiel. Vorige week zondag won ze ook al een etappe in deze koers. Misschien wel de kroon op deze prestatie was de enorme uiting van lof van sprinter Mark Cavendish. Hij won deze week zijn 34e etappe in de Tour de France en zette zich daarmee op gelijk hoogte met Eddy Merkx. Zowel op social media als in diverse interviews noemde Mark Cavendish, Marianne Vos zijn grote inspiratie. Hij roemde haar om grote inspanning om het vrouwenwielrennen op de kaart te zetten en de manier waarop zij na ongemak zich telkens weer terug knokt.

Vos stapte overigens gisteren niet meer op voor de koninginnenrit van de Giro Donne. Ze wil zich sparen voor de wegrace van de Olympische Spelen in Tokyo die 25 juli op de agenda staat.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl