Raïsa Schoon uitgezwaaid voor Tokio

Foto: Rene van der Giessen
18 juli 2021, 10:20
Verlopen

WERKENDAM - Onder grote belangstelling is Olympisch beachvolleybalster Raïsa Schoon uitgezwaaid voordat zij op het vliegtuig stapte naar Tokio.

Op haar thuislocatie, de Copakadijk in Werkendam, kreeg zij een mooi programma aangeboden. Helaas was haar beachpartner Katja Stam hier geen getuige van, gezien de ontwikkelingen met Corona had zij besloten niet te komen. Het bestuur van Beachsport Vereniging Werkendam, haar teamgenoten, de kinderen van de vereniging, vele mensen die haar geholpen hebben met haar carrière, haar familie, allemaal waren ze aanwezig.

Onder erebogen, gemaakt door de kids, mocht ze de ‘Road to Tokio’ lopen. Haar moeder Debora, zelf ook Olympiër, vertelde mooie verhalen bij een indrukwekkende fotoserie vanaf Raïsa’s jongste jeugd. De voorzitter van het bestuur refereerde aan alle leeftijdsrecords die ze de afgelopen jaren heeft gebroken. Een emotioneel moment was daar toen onder het afspelen van de Olympische Hymne de Olympische vlag werd gehesen door Raïsa’s opa Co Kadijk. Burgemeester Egbert Lichtenberg van de gemeente Altena sprak motiverende woorden, en overhandigde haar een speldje met het symbool van de gemeente. Haar teamgenoten en vriendinnen overhandigden een overlevingspakket. Tot slot kreeg Raïsa Japanse les van Yasuko, die ook mooie symbolische en motiverende verhalen vertelde over onder andere de Daruma, een traditionele Japanse pop, symbool voor doorzettingsvermogen en geluk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl