Unieke records van Raïsa Schoon

Foto: Rene van der Giessen
23 juli 2021, 16:59
Verlopen

WERKENDAM - Olympisch beachvolleybalster Raïsa Schoon uit Werkendam zet een unieke reeks leeftijdsrecords neer. Een reeks die niet eerder is vertoond en die internationaal veel respect afdwingt.

Ze was de jongste deelneemster ooit aan het Nederlands Kampioenschap beachvolleybal voor senioren. Twaalf jaar was ze toen ze samen meedeed in Scheveningen en gelijk haar eerste wedstrijd won. Ze was de jongste winnares ooit van een eredivisie toernooi, 14 jaar, en op haar 17e won ze als jongste speelster ooit twee keer World Tour goud. Nu is ze, met haar 19 jaar, de jongste vrouwelijke deelneemster ooit bij het beachvolleybal op de Olympische Spelen in Tokio.

De wedstrijden van de Nederlandse beachvolleybalteams zijn te volgen via de livestream op teamnl.org/programma. Raïsa Schoon en Katja Stam spelen op zaterdag 24 juli om 05.00 uur in de ochtend tegen Canada, op maandag 26 juli om 14.00 uur tegen Zwitserland en op donderdag 29 juli om 08.00 uur tegen Duitsland.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl