70 miljoen euro voor extra maatregelen in en om stikstofgevoelige Natura2000-gebieden

Foto: Bart Pörtzgen
5 augustus 2021, 12:36
Verlopen

REGIO - De provincie Noord-Brabant krijgt van het Rijk ruim 70 miljoen euro voor extra maatregelen in en om stikstofgevoelige Natura2000-gebieden.

Daarnaast ontvangt zij nog eens 10 miljoen euro voor de compensatie van gekapt bos. Met het geld wil de provincie de gebieden die het meest lijden onder de stikstof herstellen en robuuster maken. Dat wil zij doen in samenwerking met partners in Brabant om zo meerdere vraagstukken tegelijk aan te kunnen pakken.

Bedoeling is dat alle maatregelen voor 2024 zijn gerealiseerd. Daarna kan de provincie weer een nieuwe aanvraag doen voor de periode 2024-2030. In Altena zijn onder meer de Biesbosch en het Andelsch Broek / Pompveld Natura2000 gebieden. Of er ook plannen voor deze gebieden gemaakt worden is nog niet bekend.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl