Restauratie van brug Jannezand bij Hank is klaar

Foto: Sander van Strien
5 augustus 2021, 12:24
Verlopen

HANK - De restauratie van brug Jannezand bij Hank is klaar. De afgelopen maanden werd het monumentale bruggetje ‘historisch verantwoord’ opgeknapt. Dat ging niet zonder slag of stoot.

In oktober 2018 werd het werk aan de brug stilgelegd na protesten uit Hank, waarmee werd voorkomen dat de brug een modern brugdek zou krijgen. De gemeente schakelde daarop de Stichting Ontwikkeling Altena (StOA) in om te zorgen dat de brug historisch verantwoord opgeknapt zou worden.

Brug Jannezand is zo’n honderd jaar oud en was lange tijd de poort naar de Biesbosch. In de jaren ’60 raakte de monumentale brug buitengebruik. Sindsdien is er nauwelijks nog onderhoud gepleegd. Amateurhistoricus Louis de Bot uit Hank was een warm pleitbezorger voor behoud van de brug. Helaas maakt hij de heropening van de brug niet meer mee. De Bot overleed in mei van dit jaar.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl