Weer muggenplaag in Sleeuwijk

Foto: Pexels.com
12 augustus 2021, 21:46
Verlopen

SLEEUWIJK - Inwoners van Sleeuwijk hebben weer last van een muggenplaag.

Het dorp is waterrijk en daarmee een geliefde broedplaats voor de muggen. Al enkele jaren worden natuurlijke oplossingen zoals een zwaluwtil en nestkastjes ingezet tegen de steekbeestjes en dat met succes. Het hoge water van de afgelopen periode heeft het aantal muggen echter weer flink doen toenemen.

Dat gebeurt net op een moment dat veel van de natuurlijke vijanden van de muggen, zoals de gierzwaluw, al weer richting Afrika gevlogen zijn. De steek van een mug is niet gevaarlijk maar kan wel behoorlijk jeuken. Wie daar erg veel last van heeft, kan met een recept van de huisarts bij de apotheek terecht voor pilletjes tegen de jeuk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl