Monument Merwedegijzelaars in Werkendam besmeurd

Foto: Sander van Strien
13 augustus 2021, 18:43
Verlopen

WERKENDAM - Het vorig jaar geplaatste monument voor de Merwedegijzelaars in Werkendam is voor de derde keer in korte tijd besmeurd.

Bij de standbeelden liggen bierflesjes en het beeld zelf is besmeurd. Ook heeft een ‘grapjas’ de Merwedegijzelaar een leeg bierflesje in de hand gegeven. De eerste keer was een week of zes geleden en twee weken geleden gebeurde het ook. Steeds is het monument schoongemaakt, maar nu heeft de stichting het laten zitten én het gemeld bij de gemeente. De gemeente heeft het standbeeld inmiddels gereinigd. Ook de politie is op de hoogte gebracht. De nabestaanden hopen dat mensen een oogje in het zeil willen houden en de politie bellen als ze de indruk hebben dat het nog een keer gebeurt. 

Het monument aan de Sasdijk vormt samen met de standbeelden in Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam een drieluik. De monumenten zijn geplaatst ter nagedachtenis aan de jongemannen die als gevolg van een wraakactie van de Duitse bezetter in mei 1944 werden opgepakt. Ze werden afgevoerd naar Duitse werkkampen en van hen kwamen 26 gijzelaars nooit meer thuis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl