Laatste kans expositie Biesbosch 75 jaar bevrijd

Foto: biesboschmuseumeiland.nl
15 augustus 2021, 12:06
Verlopen

WERKENDAM - De tentoonstelling 'Biesbosch 75 jaar bevrijd' is nog tot en met 31 augustus 2021 te zien in het Biesbosch Museum. Grijp nog de laatste kans aan als u deze tentoonstelling nog wil zien.

Deze thematentoonstelling belicht de cruciale rol die de Biesbosch speelde bij de bevrijding van Nederland. Gelegen tussen de grote rivieren is de Biesbosch een soort niemandsland, waar de Duitsers zich niet waagden. Zo werd het een belangrijke onderduikplaats voor binnenvaartschepen. Ook verstopten honderden mensen zich in de grienden van de Biesbosch om aan de Arbeitseinsatz te ontkomen. Daarnaast worden op twee binnenvaartschepen Duitse soldaten gevangen gehouden. In het laatste halfjaar van de oorlog vinden de zogenaamde linie-crossings plaats: de uitwisseling tussen het al bevrijde zuiden en nog bezette noorden van waardevolle spullen als medicijnen, militaire documenten, geallieerde piloten en andere mensen.

U betaalt, naast het normale tarief voor een museumkaartje, geen extra kosten voor deze tentoonstelling. Kijk voor openingstijden en adressen op https://biesboschmuseumeiland.nl/.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl