Mandy Swart uit Woudrichem vist WK dames in Almere

Foto: Gerda Swart
18 augustus 2021, 16:15
Verlopen

WOUDRICHEM/ALMERE - De 18-jarige Mandy Swart uit Woudrichem traint deze week met haar team aan de Lage Vaart tussen Almere en Lelystad. Op zaterdag en zondag zijn daar wedstrijden van 10.00 tot 14.00 uur.

Sinds haar vijfde is de Woudrichemse Mandy gek op vissen. Door haar vader werden zij en haar tweelingbroer meegenomen om te gaan vissen. Ze vond het meteen leuk. Niet veel later werd ze lid van de hengelsportvereniging in Woudrichem en een paar jaar later viste ze op landelijk niveau, net als haar broer. In 2014 werd ze op elfjarige leeftijd Nederlands kampioen. Inmiddels vist Mandy sinds enkele jaren op WK-niveau.

Mandy Swart: “Het leukst aan wedstrijdvissen vind ik dat je er niet alleen voor staat. Met een team oefen je verschillende tactieken en spreek je af wie wat gaat doen. En een wedstrijd is natuurlijk heel spannend. Zeker als het laatste signaal heeft geklonken en voor de laatste paar minuten. Wanneer je hebt gewonnen? Als je het meeste gewicht aan vis hebt gevangen.” Komende zondag om 16.30 uur is de prijsuitreiking en wordt bekend welk land wereldkampioen is geworden en welke dame er individueel wereldkampioen wordt.

Foto: Gerda Swart

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl