Radio A-FM en Altena TV verhuizen naar nieuwe locatie

Foto: RTV Altena
20 augustus 2021, 12:59
Verlopen

HANK - Na bijna 20 jaar verruilt de radio- en televisiestichting RTV Altena thuisbasis Hank voor Nieuwendijk. Wanneer de nieuwe najaarsprogrammering van start gaat, komen de uitzendingen van Radio A-FM en Altena TV vanuit het nieuwe pand waar de verbouwing al maanden in volle gang is.

Vanaf het moment dat RTV Altena eind 2019 door het Commissariaat van de Media werd aangesteld als lokale omroep voor de gemeente Altena, staat huisvesting hoog op de bestuurlijke agenda. De huidige locatie op de eerste verdieping van een bedrijfspand aan de Brasser in Hank is namelijk allesbehalve praktisch en representatief. Bovendien heeft de omroep tal van ambities voor de komende jaren om het profiel van omroep voor deze grote gemeente verder uit te bouwen. Het huidige pand is hierin een remmende factor geworden. Het is sterk verouderd, klein met schuine plafonds, er is geen toegang voor mindervaliden en feitelijk zit de omroep op een onzichtbare plek.

Enkel de wens om meer centraal in de gemeente terecht te komen, is op deze locatie niet afgevinkt. De beschikbaarheid van locaties waarbij uitstraling, grootte en huurprijs passend zijn, is minimaal in Altena. Daar komt bij dat het allerbelangrijkste argument voor een locatie de beschikbaarheid is van een aantal essentiële verbindingen om uitzendingen mogelijk te maken. Dit is onder meer een zichtverbinding (of straalverbinding) naar een zendmast voor de radio-uitzendingen en aanlegmogelijkheden van een uitgaande glasvezelverbinding voor de televisie-uitzendingen. Dit hoogwaardig afgewerkte pand uit 2006 heeft voor de omroep zoveel pluspunten dat het bestuur eigenlijk geen nee meer kon zeggen.

In het nieuwe pand zijn drie gebruikers, waar RTV Altena met Radio A-FM en Altena TV er één van is. Op de begane grond komen een radiostudio, een televisiestudio en redactieruimte. Verder is er voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein, is er een mooie ontvangstruimte, een grote kantine en een vergaderruimte. Voordat het pand daadwerkelijk in gebruik genomen kan worden, is er nog veel werk te verzetten. Fraaie kantoorruimtes zijn namelijk nog geen studio’s. Er worden honderden meters kabel getrokken, akoestische voorzieningen getroffen en met vele vrijwillige uren wanden geplaatst en muren geverfd.

Wanneer de uitzendingen daadwerkelijk vanuit het nieuwe pand komen, zal de kijker of de luisteraar niets merken. Op een later moment in het jaar zal de locatie nog feestelijk geopend gaan worden en is iedereen welkom om te komen kijken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl