Zeer hoge score voor merrie Navannah

Foto: Archief
22 augustus 2021, 12:31
Verlopen

DUSSEN/ERMELO - Op vrijdag 20 augustus was op het KWPN centrum te Ermerlo het eindexamen van de zeven weken durende EPTM test voor KWPN paarden. Dit is een onderzoek naar de aanleg van de geschiktheid voor zowel voor spring- als dressuur paarden.

De EPTM staat voor Eigen Prestatie Toets Merries. Bij de dressuur paarden was er een bijzonder hoge score van 88 punten voor de merrie Navannah, V. Secret, M. Debertha, een telg uit de bekende noordelijke Rubertha lijn. Deze score is bijzonder hoog daar het gemiddelde van de geslaagden voor 80% ligt tussen de 75 en 80 punten. De merrie kreeg dan ook op de eindlijst vier keer een negen voor draf, galop, houding en rijdbaarheid, aanleg als dressuurpaard. Navannah komt hiermee bij de beste vijf van Nederland die dit jaar mee gedaan hebben aan een aanleg test bij zowel IBOP als EPTM.

De IBOP is een één daagse test en wordt lokaal over Nederland gehouden. Hierna werd de merrie opgenomen in het stamboek en direct keur verklaard met weer zeer hoge cijfers en wel 80 punten voor exterieur en 90 punten voor beweging. De merrie is gefokt door Deanne Elzinga uit Drachten en de trotse eigenaren zijn de fam. Van Wijk uit Dussen. Het resultaat geeft extra glans gezien Piet van Wijk dit paard als veulen heeft gekocht van 5 maanden oud.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl