Fenomeen ‘dognapping’ komt steeds vaker voor

Foto: Archief
3 september 2021, 18:41
Verlopen

ALMKERK - De verdwijning van bordercollie-pup Bodie uit Almkerk op 27 juli lijkt niet op zichzelf te staan. Ook uit andere delen van het land worden pups ontvreemd van hun baasjes.

Het fenomeen wordt ‘dognapping’ genoemd en lijkt toe te nemen nu de prijzen die voor pups worden betaald vanwege de coronapandemie stijgen. De Koninklijke Hondenbescherming waarschuwt hondenbezitters. Om te voorkomen dat honden worden gestolen, raadt de Hondenbescherming baasjes aan hun dieren goed te registreren en alert te zijn. Laat ze niet onbeheerd bij winkels achter, laat ze niet zonder toezicht in de tuin en hou ze tijdens wandelingen dicht bij je in de buurt.

Ondertussen missen baasjes Anne en Bastijn de Hoop uit Almkerk hun pup al meer dan een maand. Ook een emotionele oproep vorige week op Facebook om in ieder geval te laten weten dat Bodie goed is terechtgekomen heeft tot nu toe niets opgeleverd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl