Hier (in huis) begint de zee

Foto: Archief
11 september 2021, 16:24
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Onvoorstelbaar veel troep komt via de rivieren in de zee. Inmiddels vooral bekend als de ‘plastic soup’ in de oceanen waardoor het leven op onze planeet aarde ernstig wordt bedreigd.

Daarom deze actie want de zee begint al in huis. Van alles wat wij wegspoelen door de gootsteen, douche, schrobputjes en wc komt een gedeelte uiteindelijk ondanks onze mooie waterzuiveringsinstallaties in zee terecht. Help mee dit te stoppen. Schrijf, teken, schilder de tekst ‘Hier begint de zee’ ergens op een stuk papier of een stuk hout en maak er een foto van. Mail deze foto naar h.vannoorloos@wvoranje.nl en de eerste 50 stuks op de Facebookpagina ‘Hier begint de zee’ worden geplaatst als oproep aan ieder die het leest.

Op woensdag 15 september om 09.00 uur leggen wethouder Van Vugt en een afvaardiging van Rotary Altena de eerste van 40 tegels met de opdruk ‘Hier begint de zee. Niets ingooien a.u.b’. Dit doen zij bij een kolk op het schoolplein van het Willem van Oranjecollege in Wijk en Aalburg. De tegels zijn aangeboden door Rotary Altena. De gemeente legt de tegels bij kolken (afvoerputten) in de buurt van scholen. Leerlingen van het Willem van Oranjecollege zullen ook aanwezig zijn. Zij hebben namelijk zelf ook tegeltjes bedrukt met ‘Hier begint de zee’ voor thuis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl