Boek over water en Altena door de eeuwen heen

Foto: Teus van Tilborg
21 september 2021, 18:39
Verlopen

ALTENA - 'Water en Altena door de eeuwen heen' is de titel van het door de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena uitgegeven boek waarin Bas van Andel en anderen vertellen en laten zien, hoe in honderd eeuwen Altena onder invloed van het water geworden is wat het nu is.

Altena is omringd door rivieren en het Biesboschgebied. Dijken markeren de grens. Maar binnen het gebied heeft de kracht van en omgang met het water nog veel meer sporen nagelaten en bijzonderheden wat betreft cultuurhistorie, landschap, natuur en bebouwing teweeggebracht. Sporen die soms bijna verdwenen zijn, die soms nog opvallend zichtbaar zijn, maar die vaak pas herkend worden als het verteld is.

In het boek staan talloze voorbeelden van wat je nu nog kunt zien. Het boek toont ook het belang aan van riviertjes waar nu nog restanten van zijn. Dit boek wil de lezer helpen te begrijpen hoe groot de invloed is van water en waterbeheer op wat je in Altena ziet. Nee, beter gezegd, kunt zien aan bijzonderheden in Altena. Meer praktisch gesproken: het boek dient om het landschap en ook de bebouwde omgeving leesbaar te maken voor bewoners en bezoekers. Het boek telt ruim 280 pagina’s en bevat veel beeldmateriaal: historische kaarten, oude afbeeldingen en foto’s van de nu nog te ontdekken schoonheid van de streek. Het kost 25 euro en is onder andere bij de regionale boekhandels verkrijgbaar.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl