Duurzaam hoeft niet duur te zijn

Foto: Archief
21 september 2021, 18:34
Verlopen

ALTENA - Energie besparen en een koop- of huurwoning verduurzamen is nu makkelijker dan ooit.

Met de gratis adviezen van Altena Woont Slim, een samenwerking tussen de gemeente Altena en woningcorporaties Land van Altena en Bazalt Wonen, wordt duidelijk dat iedereen op een eenvoudige manier kan bijdragen aan een beter klimaat. Altena Woont Slim is hét energieloket waar iedere inwoner van Altena terecht kan met zijn of haar energievraag. De energiecoaches zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en geven onafhankelijk advies op maat. Een afspraak voor een gratis bezoek van de energiecoach is snel gemaakt en staat garant voor duidelijke informatie en persoonlijke adviezen.

De deelnemende partijen zijn unaniem enthousiast over de samenwerking. Wethouder Duurzaamheid Roland van Vugt is blij dat iedereen hierdoor op een eenvoudige manier een steentje kan bijdragen aan een duurzame toekomst, waarbij ook de eigen portemonnee voordeel zal hebben. Ook Anja Verdaasdonk en Gerrit Breeman, beiden directeur van de genoemde woningcorporaties, juichen het samen werken aan een beter klimaat en het duurzamer maken van huurwoningen toe en adviseren een afspraak met een van de energiecoaches van Altena Woont Slim te maken.

Dat duurzaam zeker niet duur hoeft te zijn, blijkt uit de eenvoud waarmee al kan worden bespaard. Denk eens aan kleine maatregelen als ledlampen, en ‘energieslurper’ stoppers. Maar ook voor grotere investeringen bij woningeigenaren als zonnepanelen of warmtepompen denkt de energiecoach graag mee. Investeringen waarmee uiteindelijk zelfs fors kan worden bespaard. Maak nu een afspraak met een energiecoach op www.altenawoontslim.nl en ontvang een waardebon van € 50,00 ter besteding in de WoonSlimShop.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl